Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΓΙΑΛΑΝΤΖΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ



Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σάμο. Αποφοίτησε με άριστα από το 2ο Πυθαγόρειο Λύκειο Σάμου, κόρη της Βονδικάκη Γραμματικής, η οποία καταγόταν από τη Λέκκα της Σάμου, και του Γεωργίου Γιαλαντζή.
Κατέχει άδεια διδασκαλίας σε Γερμανικά, Αγγλικά και Ισπανικά και είναι απόφοιτος Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Μετάφραση, ενώ τον Ιούνιο ολοκληρώνει και το δεύτερο πτυχίο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τμήμα Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχολογίας, Τέχνης και Υποτιτλισμού και έχει εργαστεί περιστασιακά στο Γραφείο ΕΟΤ Σάμου, ενώ έχει διδάξει στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου & Καρλοβάσου, καθώς και στα ΙΕΚ Σάμου, τμήμα Τουριστικών Σπουδών, και τη Νοσηλευτική Σχολή Σάμου. Από το 1999 μέχρι το 2009 διατηρούσε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Μετάφρασης “Forum” στην πόλη της Σάμου, ενώ συνεργάστηκε στη μετάφραση πολλών εντύπων στον τομέα του τουρισμού καθώς και την μετάφραση και εκφώνηση ξενόγλωσσων ραδιοφωνικών εκπομπών για την τουριστική προβολή, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και την ιστορία της Σάμου.
Είναι μέλος του Ναυτικού Ομίλου Σάμου και έχει συμμετάσχει σε αγώνες ιστιοπλοΐας ως πλήρωμα του Ν.Ο.Σ. Είναι αρραβωνιασμένη, μένει στη Γλυφάδα και σκοπεύει να επιστρέψει το καλοκαίρι για να δραστηριοποιηθεί και πάλι στο νησί της που τόσο αγαπά, θέλοντας να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της για την ανάπτυξη του ευλογημένου αυτού τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου