Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Στεργίου Σοφία




Η Σοφία Στεργίου γεννήθηκε την 4η Ιουλίου του 1980 στην Αθήνα. Ο πατέρας της Στέργιος του Φωτίου κατάγεται από την Αχελινάδα Τρικάλων και η μητέρα της Μαρία, το γένος Χριστοδουλάρα, από τον Παγώνδα Σάμου. Μετακόμισε με την οικογένεια της στη Σάμο στην ηλικία των εννέα χρόνων όπου διαμένει μόνιμα μέχρι και σήμερα.
Έχει τελειώσει το Πολυκλαδικό Λύκειο Σάμου το 1998 επιλέγοντας τον κλάδο Εφαρμοσμένων Τεχνών, με άριστη διαγωγή. Στη συνέχεια παρακολούθησε δύο εξάμηνα στο Ι.Ε.Κ. Σάμου ( τμήμα Σχεδίασης μέσω Η/Υ ). Το 2001 μέχρι το 2005 φοίτησε στο Τ.Ε.Ε. Ν.Ηρακλείου Αττικής με ειδικότητα στην Γραφιστική και Εκτύπωση μέσω Ηλεκτρονικών Συστημάτων. Παράλληλα έκανε την πρακτική της στο Εθνικό Τυπογραφείο (Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης) επί τέσσερα έτη.
Μπήκε στην αγορά εργασίας σε νεαρή ηλικία θέλοντας να είναι ανεξάρτητη, ξεκινώντας σε μαγαζιά εστίασης και ψυχαγωγίας ως βοηθός και αργότερα ως σερβιτόρα. Κατά την διάρκεια των σπουδών της στην Αθήνα, εκτός από την τετραετή πρακτική της στο Εθνικό Τυπογραφείο στα τμήματα πρωτοκόλλου, αρχειοθέτησης και φωτοστοιχειοθεσίας, εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις ( όμιλος Μπενρουμπή Α.Ε. , Κανάκης κ.α. ) ως πωλήτρια. Επιστρέφοντας το 2006 στη Σάμο εργάστηκε ως γραμματέας πολιτικού μηχανικού και από το 2007 και για επτά χρόνια ως υπάλληλος στο Jackson's Internet Cafe επεκτείνοντας τις γνώσεις της στους Η/Υ και την σύγχρονη επικοινωνία μέσω διαδικτύου.
Επιπλέον από παιδί συμμετείχε στο Λύκειο Ελληνίδων και στην Φιλαρμονική λόγω της αγάπης της για τον χορό και την μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου