Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ανδρεαδάκης Νικόλαος

Ο Νικόλαος Ανδρεαδάκης  γεννήθηκε την 1η Μαίου το 1953 στο Πυθαγόρειο Σάμου. Η μητέρα του Γιασεμώ,  το γένος Τσιρίγου από τον πατέρα της, και Κυριαζή από την μητέρα της, αγροτικές οικογένειες των Μυτιληνιών. Ο πατέρας του Πάτροκλος  του Νικολάου από αγροτική οικογένεια Πανδρόσου, και της Μαρίας το γένος Σπανού από τα Σόκια της Μικράς Ασίας. Ο πατέρας του πέθανε το 1960.
Σαν παιδί βοηθούσε την μητέρα του στις αγροτικές καλλιέργειες (καπνά, αμπέλια, ελιές, κηπευτικά) όπως και στο καφενείο, και στον μικρό οικογενειακό ξενώνα. Στα μαθητικά του χρόνια ήταν ένας πολύ καλός αθλητής, σε πολλά αθλήματα, με πολλές διακρίσεις. Αποφοίτησε το εξατάξιο Πυθαγόρειο Γυμνάσιο Σάμου το 1971.
Το 1970, ’71, ‘72 και ‘73 εργάστηκε σαν ναυτικός. Το 1973 μετανάστευσε στις Η.Π.Α. για σπουδές και εργασία. Εκεί εργάστηκε σε διάφορα  επαγγέλματα για την επιβίωσή του, ενώ παράλληλα σπούδαζε. Το 1978 αποφοίτησε το  North Eastern University of Illinois, με πτυχίο στη Φυσική Αγωγή. Το 1978 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε σαν αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Ζωγράφου, για ένα περίπου χρόνο. Το 1980 διορίστηκε σαν καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση, στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου.
Παράλληλα ασχολήθηκε εντατικά με αγροτικές καλλιέργειες, και οικοδομικές εργασίες. Επίσης έχει ασχοληθεί με πολλές άλλες δραστηριότητες,  όπως τουριστικά, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, έρευνα και συγγραφή. Το 1996 τοποθετήθηκε Προϊστάμενος στο Γραφείο Φυσικής  Αγωγής  Νομού Σάμου για δέκα χρόνια. Το 1999 εκδόθηκε το βιβλίο του Η ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ, αποτέλεσμα πολύχρονης μελέτης και αναζήτησης. Συνταξιοδοτήθηκε το 2011.

Σήμερα ζει και εργάζεται στα κτήματά του, είναι πατέρας έξι παιδιών, ενδιαφέρεται ενεργά για το μέλλον τους, καθώς και για το μέλλον όλων των παιδιών, και το μέλλον αυτού του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου